Tuesday, October 26, 2010

bijak betol si rambut hodoh tu..

I read from other blog n share to u my beloved readers...its quite long...but worth it!!

A Conversation for Introduction To Philosophy students - enjoy

An Atheist Professor of Philosophy was speaking to his Class on the Problem
Science has with GOD , the ALMIGHTY. He asked one of his New
Students to stand and . . .

Professor :Do you Believe in GOD ?
Student : Absolutely, sir.
Professor : Is GOD Good ?
Student : Sure.
Professor : Is GOD ALL - POWERFUL ?
Student : Yes.
Professor : My Brother died of Cancer even though he prayed to GOD to heal
him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn't.
How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent )

Professor : You can't answer, can you ? Let's start again, Young fella.
Is GOD Good?
Student : Yes.
Professor : Is Satan good ?
Student : No.
Professor : Where does Satan come from ?
Student : From . . . GOD . . .
Professor : That's right. Tell me son, is there evil in this world?
Student : Yes.
Professor : Evil is everywhere, isn't it ? And GOD did make everything.
Student : Yes.
Professor : So who created evil ?

(Student did not answer)

Professor : Is there Sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these
terrible things exist in the world, don't they?
Student : Yes, sir.
Professor : So, who created them ?

(Student had no answer)

Professor : Science says you have 5 senses you use to identify and observe
the world around you. Tell me, son . . . Have you ever seen GOD?
Student : No, sir.
Professor : Tell us if you have ever heard your GOD?
Student : No , sir.
Professor : Have you ever felt your GOD, tasted your GOD , smelt your GOD ?
Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?
Student : No, sir. I'm afraid I haven't.
Professor : Yet you still believe in HIM?
Student : Yes.
Professor : According to empirical, testable, demonstrable protocol, science
says your GOD doesn't exist. What do you say to that, son?
Student : Nothing. I only have my faith.
Professor : Yes, faith. And that is the problem science has.

Student asks and professor answers
Student : Professor, is there such a thing as heat?
Professor : Yes.
Student : And is there such a thing as cold?
Professor : Yes.
Student : No, sir. There isn't..

(The Lecture Theatre became very quiet with this turn of events )

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega
Heat, white Heat, a little heat or no heat. But we don't have anything
called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we
can't go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is
only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure
cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the
absence of it.

(There was pin-drop silence in the Lecture Theatre )

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?
Professor : Yes. What is night if there isn't darkness?
Student : You're wrong again, sir. Darkness is the absence of something.
You can have low light, normal light, bright light, flashing light . . but if
you have no light constantly, you have nothing and its called darkness,
isn't it? In reality, darkness isn't. If it is, you would be able
to make darkness darker, wouldn't you?

Professor : So what is the point you are making, Young Man ?
Student : Sir, my point is your Philosophical premise is
Professor : Flawed ? Can you explain how?
Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is
life and then there is death, a Good GOD and a Bad GOD. You are viewing the
concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, science
can't even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has
never seen, much less fully understood either one. To view death as the
opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a
substantive thing. Death is not the opposite of life: just the absence of
it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved
from a monkey?
Professor : If you are referring to the natural evolutionary process, yes,
of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the
argument was going)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work
and cannot even prove that this process is an on-going endeavor, are you not
teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar )

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the professor's

(The class broke out into laughter)

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor's brain,
felt it, touched or smelt it? . . .No one appears to have done so. So, according to the established rules of empirical, stable, demonstrable protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures,sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face

Professor : I guess you'll have to take them on faith, son.
Student : That is it sir . . . exactly ! The link between MAN & GOD is
FAITH. That is all that keeps things alive and moving.

That student was Albert Einstein

muka buku???tak lah cool sgt pon..

ko ader muka buku?tipu ah xder..haha..dulu aku rase kalo org2 mude cm aku(mude kerrr?) xder facebook msti aku rase dier jns x cool or jns workaholic or anti
tp skang kalo pikir2 blk org yg ader facebook laa sebenarnya yg anti social kan?jummpe n borak2..n komen2 dlm facebook jer..nk jumper depan2...borak2...ngumpat2(opsss) mmg ssh giler.knon bz~ (alasan tu PM jer boleh gune)

tp aku admit gak sumtime laman social mcm facebook..myspace...friendster..tagged...twitter n etc byk gk membantu aku jumpe kawan2 lamer yg lamer x bersua muke..n kdg2 jumpe musuh lamer..hakhak..stalk life dier..n ckp kt dr sndri smbil ketawe dlm ati "my life is 1000times bttr than u holy crap"lol~

tapi aper2 pon...laman social tu bknla segalanya..even aku sgt addicted nk bukak ari2 walaupon tuk beberapa saat...dok tgk via henpon akak...especially si muke buku laa..heeee..:D

so now..rasenyer sumer akn admit biler aku ckp facebook is most hotness social network at the moment.byk da improvementnyer...dulu mase aku mule2 join fb,x silap aku 2005 or 2006..aku juz sign up without knowing aper kejadah bnda alah ni..mmg byk sgt application dier yg wat aku serabut n adiah like flowers..perfume...n mcm2 laa..pastu ader fight pillow btol2 dpt adiah best laa gk..kalo dpt pukul org gune bantal kekabu kuat2 best laa jgk kan...puas ati!

aku paling nyampah kalo org post video bkn2 kat wall dier..dgn intention supaya org tgk bnda alah tu..n aku plak mmg suke view2 video yg org lain post..kalo lagu tu best..aku layan..kalo bnda lawak...mmg aku replay berkali2 sampai air mate da nk abis sbb asik ketawe setiap kali aku geram giler kalo org post bnda2 yg ngeri n disgusting..cth mcm aku tgk kat page sorang ni..she put video org gesel tgn kt tar..smpai darah n hancur tgn tu....sumpah,nyesal giler tgk video tu...euuuwwww~

aku tau aku bkn laa cool sgt...n aku sgt tau aku sbnrnye langsung x cool..aku x cool sbb aku childish dlm sesetengah aku rase lg x cool kalo org tu dlm friendlist ko dlm ko xbley bace wall jd friend aku???delete jer aku .wlpon nmpk childish biler delete aku puas ati..drpd aku tau dier ader dlm list aku xtau ape dier bebel2 dlm wall taK?bkn laa nk pikir -ve..tis is common sense bebeh..sama la gkmcm ko duduk sorang2 mkn mcflurry kt mekdi...tibe2 ader couple usha2 ko...pastu bisik2 sesame sndr smbil mate dier pndang ko...aper ko rase??????even dier juz bisik kat awek dier yg aku mkn mcflurry dgn mulut comot,tp aku mesti rase dier ngutuk bnda lain ..maybe bj aku n tdng aku x match langsung..or maybe she said i'm a fashion victim...kan ke bodo tu biler kiter rase cmtu???so....pls grow up tuk mereka yg begitu..sbb aku da pon grow up ckettt..kihkih

Sunday, October 3, 2010

Hope Bebeh..;)

Suddenly something has happened to me
As I was having my cup of tea
Suddenly I was feeling depressed
I was utterly and totally stressed

Do you know you made me cry?
Do you know you made me die?

Oh man,Your existance give me thousand HOPES..dun ever let me fall...& hurt again..

Only Me,u & Allah know how the love look alike between us..hahah..jiwang la kau!bueekk;P

Tuesday, September 28, 2010

Mum....u're the person that i loved the MOST!!

Assalamualaikum..Hai peeps!!how's ur raye?poket makin kembung @ makin kempis?for myself,i still got angpow taw!!tu pon from parent n my sister..cukup laa tu kn..umur da 24 good achievement

erm..Rata2 if i asking my fren bout their hari raya...they will reply.."its bored"!!i asked back..."y?" ..then they replied...already tua laaa...nk main bunga api pon segan...nk beraye dr pg smpai ptg pon segan..hoho~ kesian..

lain plak mcm i...i feel like something different this hari raya..i still enjoy playing bunga api with my nephews n nieces..mercun i x brani.coz i takot jari manis i putus nnti..knp jari manis?;D
beraya pon kire taun ni mcm x hingat dunia umah org ni mkn laksa...pastu g umah lain lak mkn soto...pastu mkn bakso plak mlm nyer...lauk raye kat umah langsung x sentuh..i dunno y..kesian mak ...
i mkn mcm org giler....last2 cirit birit smpai 2 hari....bgos kn??kosong perut aku~lol

raya tahun ni yg lainnya sbb taun ni i mcm matang giler2....mmg mcm anak dara sgt2...from A-Z preparation...kemas umah...tlg masak2....cuci mencuci...kuih2......sumer i participate..memandangkan i satu2nya anak bongsu pompuan n x laku2 REDHA jer...hehe...lgpon mak da makin tua...but still cantik kat mate kami..;)
Raye ke-3 i merajuk ngan my mum...pasal hal kecik jer...ok..mmg i yg slh...sbb i mmg kuat merajuk..i masuk bilik n crying like hell....tgh solat pon i leh nangis teresak2...bdo giler laa i feel guilty sgt2....i terase ati ngan mak...confirm mak much2 more terase than me....coz i know ...she's more sensitive than me...lgpon mak da tua...i'm her decide to beralah n mintak maaf...mlm tu i baring sblh mak...i peluk mak smbil baring i mintak maaf...n nangis lg..;P
smbil ckp " mintak maaf....lenkali mak jgn wat org terase lg..mak jgn bandingkn org dgn org x suke"lol...
mak bls peluk i n nagis jgk n said..."mak bkn banding kn dgn adik pon...adik yg kuat merajuk.."
so...kire settle la i cm segan2 ngan mak pastu...sehari jerlaa segannnyer...pastu xder mkne gua nk segan...hahahaha..

ader 1 nite tu i pikir sorang2..........i takot sgt mak mati...cmner dgn i?saper nk pujuk abah supaya bagi i duit poket lebih2??saper nk masakkn fav food i??kalo i teringin nk mkn bubur som2...nk suruh saper buat?rendang pedas mak....saper yg blh buat cmtu??tibe2 jer i nangis coz membayangkn sumer tu...sbnrnyer i know more than that pengorbanan i kat kg...i asik tny dier bout all her secret recipe...i bkn arapkn dier i nk kenang n sambung all her secret recipe even dier da xda nnti...i nk all our family member rase mak still exist even dier da xder nnti...i janji i akn belajar how to be a GREAT MUM like her...i x pnh jumpe org serajin"caring" dier in my life...if i kena mrh ngan my dad...she will come to me...n pujuk baik2....sumtime bnd yg i rase my dad xkn bg pon...if my mum yg dad akn cair n jd lembut hati...dat the magic power yg mak ader..when ppl said..."ima..u're so funny...!"i will reply...."see..who's the mum..";)
mak suke sgt nk ckp in english word...aslkn ader bunyi cket2 pon jd laa...smpai meaningnyer lari kami adik badik bhn mak mak sporting kalo kena bhn....i love u mum!*crying*

tis friday i nk balik kg lg..jumpe mak lg...i promise with myself...i will be a good n proud daughter, akan selalu bela nasib mak if anak2 mak yg lain sakitkn ati akn selalu jaga mak mcm mak jaga org till jadi obes akn suapkn mak mkn mcm mak slalu suapkn org even da besar akn penuhi impian mak selagi org mampu akn carikn mak menantu yg soleh supaya leh bimbing anak mak yg degil ni...n supaya mak sentiase bahagia walaupon mak da xda lg kat dunia ni akn igt setiap nasihat mak..InsyaAllah...;')

Friday, August 27, 2010

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org yang salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

Sunday, May 23, 2010

aku frust okeh

hai peeps!!
ok x?sht x?hoho..aku otak ader mereng sket lately...jiwa toksah ckp laa..
aku putus tunang!korang tau cmner sakit putus hbgn sumbody yg korang syg mcm nk giler?x kire pts mase couple ker...tunang ker...or divorce..
aku percaya pada JODOH.ko syg mcm nk rak...nk mampos pon..kalo da mahfuz,tersurat ko xder jodoh dgn dia...mmg xkn ader...makin byk ko cube..makin jauh ko dgn dier.maksud aku bkn jauh dr segi jarak..but jauh dr segi hati.tis is wht i' facing rite now.mase awl2 breakup dlu aku mcm ilang arah.more than 1 weeks aku x leh mkn.sumer yg aku buat aku nangis.mandi nangis.bwk mtr nangis.nk tido nangis.bgn tido nangis.sumer sbb ko igt dier.ko igt sumer kenangan2 dgn dier.aku dgn dier almost 5 years togetha...everyday jumpe..g kje sama-sama.blk keje sama-sama.dinner kami cume 2 org.xder org lain.aku happy walpon kadang2,i need friends..dier laki yg baik bg aku.good looking.n yg plg penting he know how to treat me.
aku garang.kasar.kuat merajuk.suare besar.gemok.x dier proud to hav me as his gf.maner2 jmp kwn2 n family...mesti usung aku.actually bnda yg plg aku suke ttg dier,dier sgt2 caring n sgt x calculative.from A-Z brg2 keperluan harian aku di taja oleh si dia.he knows brand shampoo n conditioner aku.he know where to find them.bkn suke kedai ade..even guardian n watson pon mmg xder...=)
i'm a fussy girl..i cant pretend to say "its ok"pdhal x ok.from kuku,rmbut,misai,janggut sumer kena lepas iso dr aku...hoho..i want my guy look great.dats all..muke x ensem x per..asl jgn selekeh n busuk.haha

Actually,we all break sebenarnya xder pon sbb org ketiga ke hape...setahu aku lar kn..n even after breakoff pon he still contact me n still wanna meet me..lg plak lately...mcm2 alasan dia gunakn tuk jumpa aku.setiap kali jumpe...he keep mention," jg dr baik2,sy xder tuk jg awk mcm laa sum1 else."wtf???????
even aku skt ati,tp aku leh jmp dier n act like nuttin.aku control muke wlpon sedih mcm nk mmpos okeh.until laa last nite..aku blk dr JJ ngan my sis.dier ckp nk dtg umh sbb nk atr DSLR akak aku yg ada pada dier.da xder aper2 so,aku mtk dier pulangkn .smpai jer aku kt dpn umh..aku tgk dier da tunggu kt dlm kete.aku pegi kat dier,n asked bout the camera la.he replied,"opss sori awk,da smpai tol penchala br igt x bwk kamera tu".dlm ati aku mmg da sumpah seranah laa aku wat cool lg.dier mtk aku teman dier mkn.aku pon cm bdk 3taun,trus ikut jer dier.dier mkn.aku wat bdo tanpa sepatah haram.otw blk,he told me,he close wit sum1 in facebook.of coz laa gurl kn.he said ari2 main msg sumer dlm inbox.dlm ati aku,naper inbox?naper bkn komen yg public bley bace???sumpah aku terluke giler babi.sialan laa wei.aper motif sumer tu kat aku???aku xnk tau laa..even ko nikah besok pg pon.aku xnk tau!!!ko igt aku ni patung?leh diam n cool spjg mase.gampang!!
mase da nk dkt smpai umh,aku sound dier.."kiter x blh jd kwn,i cantttt!!"pls dun find me.i cant pretend that i'm cool n xder rase jelous aper pon.coz kami pnh ader perasaan satu ketika dulu.
aku blk umh n off ni br aku on n bnda yg aku expect..dier bg msg mtk maaf.tuk pengetahuan ko ,aku x maafkn ko.dosa ko da bertimbun sejak ari pertama aku knl ko!!damnn u!!

skang aku dlm stage of feeling bttr now since the day we all pts tnang..doakn aku kuat n tabah tuk hadapi dugaan yg plg besar dlm idup aku ni.Ya Allah,aku perlukn bimbinganMU.aminnn
doakan aku jmp pelangi aku!=))

Monday, April 19, 2010

Malu Dengan DIA

gmbo hanyala illustrasi..hoho~
Skang ni mood slalu cm x best...biler happy sket jer..pastu swing semula jd moody..mengalahkan ibu mengadungkn..haha..mslh bertimbun2..mslh org pndai lak aku komen...biler turn aku?huarghhh....aku xtau nk solve it..cian aku..meh tlg aku meh..=P

Tp kadang2 aku ske gk bile ader problem ni..lagi2 problem yg mmg stok nk pecahkan pale org lain..hoh0~bkn aper...setiap kali aku x hepi....msti aku dekatkan diri dgn DIA.Bkn bermakna kalo aku hepi aku lupekan kdg2..lalai...jahilnya aku...

Tp xtau la skang ni perasaan brslh and malu kat DIA makin membuak2..setiap kali jumpe dier aku bg ayat pendek jer..aku rase DIA aku tetap malu...aku memohon kat DIA aku bg ayt yg berulang2...walaupon jumpe DIA 5 kali sehari....mcm x bersungguh...punyer laa kdg2 mau express jmp dier..pdhal bkn lame sgt kena jumpe DIA..baiknya DIA masih bg aku aku peluang tuk buat aku rezeki tuk hidup kat bumi milik DIA.aku ni menumpang kadang2 x sedar diri..lupe daratan..aku selalu berdoa supaya DIA maafkn aku..dan selalu jangan buat aku sombong diri.aku paling takut jadi yg satu tu.Sebab tu aku bersyukur...walaupon aku x kaya...aku bahagia sbb DIA sentiase bersama aku...hidup mati aku untuk DIA.semoga aku jadi hamba DIA yg taat sampai ke akhir hayat.InsyaAllah..

Sunday, February 28, 2010

emosi sokmo@poreber~

rase cam nk stop blogging jer...coz aku slalu tangguh2 nk update blog..mase mule2 bikin blog bkn main smgt lg..skang da x smgt aku still leh senyum sowang pasal blog ni...kdg2 ader gk org tiba g fb ckp....nice blog...kembang semangkuk
aku sbnrnyer kalo x emo mmg sah ari2....naper lah..........sifat saper saper laa aku nurun ni...erm....xder sifat saper2 pon dlm family aku...tu sifat setannnn laa yg aku trun..huh!!

tp mmg btol org ckp kalo org cpt mrh ni..cpt jer ader gk kdg2 if org langgar pantang aku time aku ngah mrh...aku mmg tibe2 jadi the lion king...ati ni cepatttt jer sktnyer...
pantang2 if aku tgh mrh
1.tlg jgn bantah aper aku jer aku menang time tu...wlpon aku slh..pas aku da sejuk br tegur..=P
2.tlg jgn bukak lagu kat radio sambil nyanyi2 tanpa pedulik ati aku yg ngah membara....bengkak ati aku taw!
3.jgn tegur if aku tersasul mase membebel...sbb aku akn tergelak jap..pastu aku akn lg mrh..(sbb nk cover malu)=P
4.jgn nk sentuh2 aku...silap2 mkn penampar la jdnyer..(kijam kn?)
5.jgn nk buat2 muke mengejek or ikut ckp aku time aku ngah bebel....yg ni mmg tol2 cari pasal kalo buat...hangin aku..
6.biarkan aku nangis...sbb biler aku da pnt bebel....msti aku nk pujuk aku cm baby...cth...ololoh...jgn ar nangis...kalo wat cmtu...confirm aku tarik rambut org tu sekuat ati...lg best kalo dpt tarik sekben...puas ati aku!
7.jgn suap aku aper2 mknn....sbb confirm aku cmpak mknn tu..biler aku da aku nyesal sbb cmpak mknn elok kalo masuk pewot aku...muehehehe
8.wat masa ni..blom ader g...t kalo ader penambahan pantang larang...aku bubuh lg...

k laaa chow.....aku mau rendam sweater burok aku ni....babai..
*bila aku skt ati...g kje msti naik scoot...layan blues..*huahua